Sierra Bluff subdivision appeal upheld | SierraSun.com
YOUR AD HERE »

Sierra Bluff subdivision appeal upheld

It took an extra public hearing, but the Sierra Bluff subdivision planned for the Glenshire area will be approved by the town council much like it was originally proposed – before changes by the planning commission in January prompted an appeal.The majority of the town council agreed on reversing all but two changes made to the project by the planning commission. The final approval for 31-lot project will come from the town council at its next meeting, when the suggested changes are put back on the consent agenda for a formal approval. The council also voted to refund the project applicant’s appeal fees.The public hearing last week was an unusual one. The chairwoman of the Truckee Planning Commission, Nikki Riley, spoke during the public comment session, saying her comments were as an individual Truckee resident and not as a commissioner. She urged the council to uphold the commission’s changes.The project applicant, Tom Grossman, was visibly upset that Riley was allowed to speak, at one point saying, “I vehemently protest,” as Riley stood at the podium.Grossman said the commission gave the project the “Tom Grossman treatment.””It pained them to approve this project,” Grossman said.Neighbors of the project and the Glenshire and Devonshire Residents Association both supported the council’s decision to reverse changes made by the commission.The largest change the council made was returning a lot that the commission moved to the other side of the project, to its original location near a piece of property owned by Teichert Aggregates, a mining company. Councilwoman Barbara Green was the only council member to oppose moving the lot back to its original location. She said the lot could be eliminated from the subdivision.Council members were impressed with the cooperation between the project developer and the neighbors.”I hope this process continues,” said Councilman Richard Anderson.Councilman Josh Susman called the negotiations between the parties “a model of collaboration.”The project will still have to build a landscape buffer between the lots at the northern edge of the property and the mine property. The applicant will also either have to ban woodstoves from the subdivision or pay a town fee for each home, as required by town code.


Support Local Journalism

 

Support Local Journalism

Readers around Lake Tahoe, Truckee, and beyond make the Sierra Sun's work possible. Your financial contribution supports our efforts to deliver quality, locally relevant journalism.

Now more than ever, your support is critical to help us keep our community informed about the evolving coronavirus pandemic and the impact it is having locally. Every contribution, however large or small, will make a difference.

Your donation will help us continue to cover COVID-19 and our other vital local news.

For tax deductible donations, click here.

Start a dialogue, stay on topic and be civil.
If you don't follow the rules, your comment may be deleted.

User Legend: iconModerator iconTrusted User